Cutremure stiri: 503

Lupu: Misiunea FMI este așteptată la Chișinău în februarie

8 feb. 2016,, 12:57   Politică
1262 6

Lupu: Misiunea FMI este așteptată la Chișinău în februarie
Foto : noi.md

Republica Moldova va putea beneficia de suport financiar din partea donatorilor doar în condiții de stabilitate politică, consideră liderul PD, Marian Lupu. Politicianul a anunțat că negocierile cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional vor fi reluate pe parcursul acestei luni, iar acest pas va servi drept temei pentru deblocarea discuțiilor și cu ceilalți parteneri de dezvoltare, inclusiv cu România, notează NOI.md.

„Deja ne așteptăm ca pe parcursul lunii februarie să avem misiunea FMI aici, la Chișinău, să începem negocierile și să materializăm înțelegerile pe care la avem cu europenii, cu Guvernul de la București, primirea celor 60 de milioane de euro. Aceste acțiuni sînt extrem de importante pentru țara noastră. Urmare a acestei mari confruntări, Occident-Orient, situația nu doar politică, dar și economică în Europa s-a agravat. Toate aceste fenomene ne afectează și pe noi”, a explicat Lupu.

Liderul democraților se arată convins că orice suport financiar pentru Republica Moldova va fi întrerupt, în condițiile unei situații instabile sub aspect politic.

„În perspectiva alegerilor anticipate, a lipsei de stabilitate, tot acest ajutor se va opri, Republica Moldova nu va primi niciun euro. Atît timp cît Guvernul este, lucrează, produce rezultate, această asistență va fi acordată țării noastre”, a punctat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав