X 
Cutremure stiri: 507

Premierul Filip s-a întâlnit cu europarlamentarul Austrevicius

10 feb. 2016,, 11:45   Politică
2761 3
Итоги встречи Филипа с докладчиком Европарламента по Молдове
Foto: moldpres.md
Pentru Republica Moldova contează sprijinul european, iar Guvernul va face tot posibilul pentru a recâştiga încrederea partenerilor externi. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la întrevederea cu europarlamentarul Petras Austrevicius.

"Guvernul pe care îl conduc este determinat să scoată Moldova din criză. Suntem conştineţi de situaţia dificilă din care am preluat mandatul. Acivitatea noastră este orientată către recâştigarea încrederii cetăţenilor şi a partenerilor externi. Menţinerea parcurusului european dar şi implimentarea Acordului de Asociere este prioritatea numărul unu la Chişinău", a precizat şeful Executivului.

Potrivit raportorul Parlamentului European pentru Moldova, Petras Austrevicius, cheia succesului Republicii Moldova se află în Moldova: "Guvernul actual este ambiţios. Cu cât mai repede vor fi luate decizii privin reformele cu atât mai bine va fi pentru UE să ia atitudine. E nevoie de angajamente şi dialog. În această ţară există viitor, viitor European. Avem nevoie de veşti bune referitor la Moldova", a subliniat Petras Austrevicius.

Totodată, oficialul european a transmis că doreşte din partea guvernării de la Chişinău acţiuni concrete bazate pe reforme în toate domeniile, în special în depolitizarea instituţiilor statului şi liberalizarea pieţei economice.

Europarlamentarul a mai comunicat că Comisia Europeană aşteptă cu nerăbdare să se desfăşoare prima misiune FMI în Moldova.

"Va fi foarte importantă, aceasta va fi un semn al încrederii inernaţionale. Asistenţa Uniunii Europene depinde foarte mult de misiunea FMI. Vom lucra cot la cot", a spus Petras Austrevicius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав