X 
Cutremure stiri: 503

Europarlamentar: Așteptăm divulgarea numelor concrete în dosarul fraudelor bancare

10 feb. 2016,, 12:00   Politică
3229 9

Europarlamentar: Așteptăm divulgarea numelor concrete în dosarul fraudelor bancare
Foto: unimedia.info

Uniunea Europeană va urmări atent evoluția anchetei în dosarul fraudelor bancare și așteaptă rezultate concrete în scurt timp. Declarația a fost făcută de raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, astăzi, în cadrul unei conferințe susținute în comun cu premierul Pavel Filip, notează NOI.md.

Raportorul european a precizat că toate persoanele implicate în această schemă frauduloasă trebuie identificate.

„Așteptăm rezultate concrete. Acest guvern este împins la limite, trebuie să livreze cît mai curînd posibil anumite rezultate. Așteptăm rezultate în diverse domenii, în special finalizarea anchetei pe marginea fraudei bancare, cu dezvăluirea numelor concrete ale persoanelor care se fac responsabile de dispariția unei sume impunătoare de bani, o sumă atît de necesară acestei țări”, a precizat Austrevicius.

Oficialul european a subliniat importanța intensificării luptei cu corupția și a depolitizării principalelor instituții de stat. Petras Austrevicius s-a referit indirect în discursul său și la decizia de ieri a Consiliului Superior al Magistraturii privind realegerea lui Mihai Poalelungi în fruntea Curții Supreme de Justiție.

„Trebuie să depășim această situație, cînd la concursuri pentru funcțiile înalte în stat candidează o singură persoană. Moldova are nevoie și de oameni tineri, competenți, care ar fi gata să facă față provocărilor”, a spus raportorul.

Demnitarul european a declarat că de acum înainte Moldova va primi asistență din partea UE în baza rezultatelor concrete. „Rămînem parteneri pentru Republica Moldova, dar și Moldova trebuie să vadă în UE un partener. Partenerii vorbesc deschis, franc”, a spus Austrevicius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав