Cutremure stiri: 507

Guvernul va aproba bugetul-2016 doar după consultările cu FMI

11 feb. 2016,, 09:40   Economie
2418 0
Правительство одобрит бюджет-2016 г. только после консультаций с МВФ
Foto: km.ru
Guvernul Moldovei nu va aproba şi remite în Parlament proiectul Legii bugetului pe anul 2016 pînă la discutarea acestui document cu experţii Fondului Monetar Internaţional. Acest lucru a fost menționat de către prim-ministrul, Pavel Filip, relatează NOI.md.

El a menţionat că anterior se preconiza că proiectul Legii bugetului de stat pe acest an va fi examinat şi aprobat de Cabinetul de miniştri cît mai curînd. Premierul a spus că lucrările asupra variantei finale a acestui document financiar important vor fi continuate, dar s-a decis că acesta să nu fie remis Parlamentului pînă ce nu va fi consultat cu Misiunea FMI, care va sosi la Chișinău la finele lunii februarie.

Pavel Filip a solicitat ca proiectul bugetului pe anul 2016 să fie discutat cu societatea civilă, cercurile de afaceri şi alţi parteneri, astfel încît în final să fie aprobat documentul bine gîndit. Premierul a menţionat că, pentru promovarea cît mai urgentă a proiectului de lege în Parlament, varianta de lucru a acestuia urmează să fie remisă comisiilor parlamentare pentru ca deputaţii să o poată examina în vederea aprobării neîntîrziate a documentului după ce varianta finală va ajunge în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав