Cutremure stiri: 507

Osmochescu: Aleșii poporului se tem întemeiat de protestele care au loc

11 feb. 2016,, 13:20   Politică
6799 5

Osmochescu: Aleșii poporului se tem întemeiat de protestele care au loc
Foto: today.md

Deși startul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului a fost dat la 1 februarie, conducerea Legislativului ezită să convoace ședințele plenare. Intervievat de NOI.md, expertul Nicolae Osmochescu a remarcat că revoltele populare, situația tensionată din societate ar putea fi cauzele acestei întîrzieri a Legislativului, în privința reluării activității.

„Ei se tem întemeiat de protestele care au loc și că ar putea fi împiedicată desfășurarea ședinței plenare. Doar așa pot să explic această întîrziere. În al doilea rînd, cred că nu sînt pregătiți pentru soluționarea problemelor stringente, care s-au acumulat de mult timp, și din cauza schimbării frecvente a guvernelor, a traseismului politic – trecerea dintr-o fracțiune în alta. N-au putut fi soluționate aceste chestiuni pe parcurs, iar acum s-au acumulat ca în cutia Pandorei, pe care, dacă o deschizi la momentul inoportun, riști să provoci o furtună”, a remarcat Osmochescu.

Precizăm că Parlamentul nu a adoptat încă proiectul legii bugetului pentru 2016 și nici politica bugetar-fiscală. Totodată, Legislativul urmează să numească o nouă conducere la Comisia Electorală Centrală și Banca Națională. Mandatele membrilor CEC expiră astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав