X 
Cutremure stiri: 507

CEC și Curtea de Conturi ar putea să revină opoziției

12 feb. 2016,, 14:25   Politică
5335 8

CEC-ul și Curtea de Conturi ar putea să le revină opoziției
Foto: noi.md

Andrian Candu consideră că instituții precum Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi și alte agenții guvernamentale trebuie să treacă în gestiunea opoziției. Democratul a precizat că astfel poate fi asigurat un echilibru între putere și opoziție, notează NOI.md.

„Legea spune că numirile în cadrul CEC se fac proporțional, pentru a păstra echilibrul între putere și opoziție. Personal, consider că o astfel de instituție poate fi dată în administrare și control opoziției parlamentare”, a spus Candu.

Referindu-se la inițiativa PLDM privind numirea membrilor CEC în bază de concurs, Candu a precizat că asemenea modificări la Codul electoral nu se pot face fără avizul Comisiei de la Veneția.

„În spiritul recomandărilor Consiliului Europei, trebuie să existe un echilibru între forțele politice și mă tem că un asemenea echilibru nu poți să-l asiguri în urma unui concurs public. Vom căuta cea mai bună soluție în baza celor mai bune practici”, a conchis Candu.

Precizăm că Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri – de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав