Cutremure stiri: 507

Galbur s-a întâlnit cu Înaltul reprezentant al UE, Federica Mogherini

12 feb. 2016,, 17:35   Politică
3143 2

Галбур провел встречу с верховным представителем ЕС Могерини
Foto: publika.md

Viceprim-ministrul și ministru al afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, s-a întâlnit cu Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini.

În timpul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre chestiunile actuale de pe agenda relațiilor moldo-comunitare, în special abordându-se prioritățile noului guvern de la Chișinău, implementarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere, precum și măsurile care urmează să fie întreprinse în vederea depășirii dificultărilor cu care se confruntă Republica Moldova.

Federica Mogherini a încurajat autoritățile noastră să sporească ritmul reformelor pentru a recupera întârzierile în implementarea Acordului de Asociere, vizând combaterea corupţiei, reforma sistemului de justiţie, redresarea situaţiei în sistemul financiar-bancar și reluarea dialogului cu Fondul Monetar Internaţional.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate a ţinut să sublinieze faptul că reuniunea Consiliului de asociere RM – UE, care va avea loc în luna martie curent, va constitui un prilej potrivit pentru a efectua o evaluare generală a nivelului de realizare a obiectivelor stabilite în Acordul de asociere.

La rândul său, Andrei Galbur subliniat hotărârea fermă a noului guvern de a revigora procesul de reforme, precum şi de a întreprinde toate măsurile necesare pentru soluţionarea problemelor din țara noastră.

În acest sens, Galbur a mulţumit pentru sprijinul acordat ţării noastre de către UE în promovarea reformelor şi depăşirea dificultăţilor cu care aceasta se confruntă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав