X 
Cutremure stiri: 503

PCRM: Cu guvernarea se poate coopera ”respectînd cu strictețe limitele compromiselor”

15 feb. 2016,, 13:15   Politică
2417 1
Foto: tribuna.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) consideră posibilă "cooperarea cu guvernarea cu respectarea strictă a limitelor compromiselor". Despre aceasta se menționează în hotărîrile Plenarei CC al PCRM, a cărei şedinţă a avut loc sîmbătă.

"De considerat participarea la putere, atît la nivel central, cît şi local o modalitate de realizare a scopurilor din programul PCRM, cu respectarea strictă a limitelor compromiselor. De considerat imposibile compromisurile cu guvernarea, partidele politice, mişcările şi alte organizaţii obşteşti privind păstrarea independenţei RM, statutului ei de neutralitate, a reintegrării şi caracterului constituţional a structurii ei statale", se menţionează în decizia Plenarei.

Comuniştii au mai hotărît "practicarea în teritoriu a pichetării administraţiilor locale prin forţele membrilor organizaţiilor primare şi raionale de partid şi a susţinătorilor PCRM", iar membrii consiliilor de nivelul I şi II "să promoveze activ la sesiunile consiliilor poziţiile PCRM, demascînd acţiunile antistatale ale reprezentanţilor partidelor de la putere".

"Fracţiunea parlamentară a PCRM să considere una dintre principalele sale sarcini promovarea setului de măsuri legislative pentru înlăturarea fenomenului de stat capturat, în primul rînd prin lichidarea controlului politic al guvernării asupra Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie, CEC, Procuraturii Generale, Curţii de Conturi, Băncii Naţionale, Centrului Naţional Anticorupţie, CCA, Companiei publice "Teleradio-Moldova" şi altor instituţii de stat", se arată în Hotărîrea Plenarei.

La şedinţă au fost excluşi din organele de conducere ale PCRM deputaţii care au părăsit fracţiunea PCRM şi au aderat la majoritatea parlamentară. Anterior, ei au fost excluşi din partid, iar Plenara a definit acţiunile celor 14 ex-membri ai CC PCRM drept "trădătoare faţă de partid şi susţinătorii săi şi a condamnat acţiunile lor, care au prejudiciat posibilităţile PCRM în legislativ".

În locul lui Artur Reşetnicov, care este unul dintre liderii grupului celor 14, secretar executiv al PCRM a fost aleasă deputata Elena Bodnarenco.

Duminică, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a participat la festivităţile prilejuite de cei 27 de ani de la retragerea forţelor sovietice din Afganistan. Acesta a fost primul, din ultimii ani, caz cînd liderul comuniştilor a participat la un eveniment oficial alături de prim-ministru şi alţi reprezentanţi ai puterii din Moldova.

"Noi toţi trebuie să ne unim. Toată ţara trebuie să înţeleagă că de fiecare depinde ce vom avea mîine în Moldova, ce fel de viaţă va fi, cum ne vom dezvolta ca un stat suveran şi independent", a declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав