Cutremure stiri: 507

Răspunsul lui Candu la declaraţiile lui Medvedev: Cu o lună în urmă aş fi acceptat, acum nu

16 feb. 2016,, 08:15   Politică
5263 9
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, nu a fost de acord cu presupunerea prim-ministrului Federației Ruse, Dmitri Medvedev, precum că Moldova se află în pragul unei crize naţionale. Guvernul învestit întreprinde complexul de măsuri necesare pentru prevenirea crizei. Spicherul a declarat acest lucru la finalul întrevederii cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, susţinută la 15 februarie, relatează NOI.md.

„În urmă cu o lună aș fi fost de acord cu declarațiile domnului Medvedev privind pericolul crizei naţionale în Moldova, dar în momentul în care avem şi un guvern deja care se află în toate acţiunile sale şi în toate intenţiile sale de a restabili inclusiv situaţia economică din Moldova, lucrurile stau altfel. Eu aş spune că treptat, zi de zi, prin acţiunile pe care le are Guvernul, chiar şi guvernarea, intrăm, sper foarte mult, într-o fază de stabilitate şi de recuperare, atît economică, cît şi de restabilire a încrederii. Riscuri există întotdeauna, noi sîntem expuşi riscurilor, cu regret, şi riscurilor regionale, precum şi celor globale, atît la nivel energetic, cît şi din punct de vedere economic, dar sînt sigur că Guvernul RM şi autorităţile centrale vor lua toate măsurile necesare ca aceste riscuri să fie minimizate şi chiar depăşite. Nu se fac toate într-o singură zi, dar deja sînt semnale că mergem spre restabilire”, a specificat Candu.

Reamintim că premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat la 13 februarie, în cadrul Conferinţei internaţionale pentru securitate de la Munchen, că Moldova este la un pas de o criză națională. În opinia lui, RM, împreună cu alte ţări din regiunea Balcanică şi Ucraina, constituie o problemă general europeană, pentru a cărei soluţionare ţările ar trebui să-şi unească eforturile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав