Cutremure stiri: 503

Ghimpu propune micșorarea salariilor deputaților

16 feb. 2016,, 13:32   Politică
5644 9

Ghimpu propune reducerea salariilor deputaților
Foto: noi.md

În contextul dezbaterilor pe marginea alocațiilor oferite rudelor veteranilor de război, liderul PL a propus reducerea salariilor deputaților. Sugestia a fost făcută la ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană, notează NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, criza financiară cu care se confruntă țara pune în dificultate guvernarea. „Eu propun să reducem salariile deputaților și să majorăm aici”, a spus Ghimpu în timpul dezbaterilor.

„Dar unde să mai reducem? Cineva primește de zeci de ori mai mult decît primește un deputat din Republica Moldova. Rămîi cu 7500 de lei și iată încearcă încă să supraviețuiești și să susții nu știu ce”, a replicat fostul deputat comunist Sergiu Stati.

„Dar lumea nici nu știe ce salariu are un deputat”, a spus, la rîndul ei, deputata Violeta Ivanov.

Precizăm că discuțiile au avut loc în timpul examinării unui proiect de lege propus de liberali. Inițiativa prevede stabilirea unei alocații de 500 de lei pentru rudele de gradul I ale persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” și „Ordinul Ștefan cel Mare”. Potrivit estimărilor, pentru achitarea acestor indemnizații, din bugetul de stat urmează a fi alocați 804 mii de lei anual.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав