X 
Cutremure stiri: 505

În Găgăuzia sînt crescute capre de rasă Saanen şi Alpină

16 feb. 2016,, 15:30   Business
14413 3
В Гагаузии успешно выращивают коз зааненской и альпийской пород
Foto: exportsindia.com
La o minifermă din Comrat sînt crescute cu succes capre de rasă Saanen şi Alpină. Ele se fac remarcate prin productivitate de lapte sporită. Acest lucru a fost relatat în cadrul unei vizite la fermă a conducerii Direcţiei generale pentru complexul agroindustrial, ecologie și gospodării silvice a Găgăuziei, relatează NOI.md.

Şeful Întreprinderii „AB Invest Com”, Ivan Baciu, l-a familiarizat pe şeful Direcţiei, Serghei Babii, dar şi pe specialiştii instituţiei cu activitatea minifermei. El a menţionat că, în perioada anilor 2014-2015, Compania a procurat clădirea care ulterior a fost transformată într-o fermă, au fost importate 82 de capete de capre de reproducţie, a fost deschisă secţia de preparare a nutreţurilor, au fost procurate iesle, adăpătoare, aparate de muls pentru 12 de posturi concomitent. Valoarea totală a cheltuielilor financiare a constituit 3,3 milioane de lei, dintre care 879 de mii sînt subvenţiile statului.

Proprietarul minifermei a relatat despre direcţiile prioritare de dezvoltare ale Întreprinderii, în special, despre planul privind majorarea efectivului de capre pînă la 800-850 de capete, construcţia unei secţii de prelucrare a laptelui cu fabricarea ulterioară a unui sortiment larg de produse lactate. Produsele Întreprinderii vor fi vândute în reţelele comerciale.

De menţionat că caprele de rasă Saanen se clasează pe primul loc în ce privește productivitatea de lapte. Patria caprelor de rasă Saanen este considerată o localitate cu aceeași denumire din Alpii Bernezi, Elveția. Experţii susţin că laptele caprelor de rasă Saanen şi Alpină este dulce şi cremos, fără miros specific de capră, la fel ca şi produsele finite din laptele lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав