Cutremure stiri: 503

Socialiștii cer convocarea de urgență a ședinței Parlamentului

16 feb. 2016,, 15:06   Politică
4861 5

Socialiștii cer convocarea de urgență a ședinței Parlamentului
Foto : actualitati.md

Deputații socialiști solicită convocarea ședinței plenare a Parlamentului pînă la finele acestei săptămîni. În opinia lor, motivul pentru care conducerea Legislativului ezită să convoace ședința plenară este neîntemeiat, notează NOI.md.

„Au trecut peste două săptămîni și nu a fost convocată ședința plenară. Înțelegem că guvernarea pestriță are frică ca la prima ședință să vină zeci de cetățeni moldoveni, dar inevitabil trebuie să fie convocată. Solicităm convocarea de urgență a ședinței și începerea activității de facto a Parlamentului”, a declarat astăzi liderul PSRM, Igor Dodon.

Politicianul a propus ca la prima ședință să fie examinate inițiativele legislative care vizează revendicările Forumului Civic. Este vorba de demisia conducătorilor Procuraturii Generale, Centrului Anticorupție, Comisiei Naționale de Integritate, Băncii Naționale, Serviciului de Informație și Securitate. Un alt pachet de legi se referă la sistemul bancar, sistemul judecătoresc și domeniul mass-media, a spus Dodon.

Totodată, politicianul a propus ca la prima ședință să fie creată o comisie de anchetă pe marginea cazului grupului Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав