X 
Cutremure stiri: 503

Voronin: Acordul de asociere cu UE ne-a fost impus

16 feb. 2016,, 16:30   Politică
5536 6
Воронин: Соглашение об ассоциации с ЕС нам навязали
Foto: noi.md
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a avut o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Philip Batson. Potrivit Serviciului de presă al PCRM, Voronin i-a spus diplomatului britanic că pașii întreprinși de noul guvern denotă că guvernarea nu are un plan sistemic de depășire a crizei social-economice profunde în care se află țara, informează NOI.md.

Liderul comuniștilor moldoveni a menționat în cadrul discuțiilor că „în loc de măsuri clare și coordonate pentru prevenirea crizei social-economice, Guvernul face promisiuni goale și întreprinde acțiuni insistente pentru a obține noi credite și granturi”. „Trezește nedumerire faptul că în loc să vină cu inițiative pentru soluționarea problemelor acumulate, noul guvern așteaptă rețete salvatoare de la FMI”, a menționat liderul PCRM.

Fostul președinte i-a spus ambasadorului britanic că Acordul de asociere cu UE a fost impus Moldovei în condiții nefavorabile. „Funcționarii de la putere au acceptat toate propunerile structurilor europene, fără a conștientiza că multe dintre ele contravin intereselor naționale și întreprinzătorilor în particular”, a subliniat Voronin. În opinia liderului PCRM, o formulă mult mai eficientă de cooperare economică cu UE putea fi Acordul de comerț asimetric, semnat anterior. „Potențialul acestui document putea fi folosit cîteva decenii”, consideră președintele PCRM.

În cadrul discuțiilor cu diplomatul britanic, Voronin și-a exprimat temerea că guvernarea va mima o activitate activă în combaterea corupției. „Un pericol deosebit îl prezintă corupția politică. Mai mulți deputați, care și-au pierdut rușinea și onoarea, caută cine le va plăti mai mult pentru a trăda partidele și alegătorii care i-au adus în Parlament. Aceasta pune în pericol legitimitatea actualului legislativ”, a conchis Vladimir Voronin.

La rîndul său, Philip Batson a subliniat importanța asigurării independenței sistemului judecătoresc și organelor de drept, precum și a implementării unor măsuri eficiente pentru combaterea corupției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав