Cutremure stiri: 503

Timofti: Cred că poporul va alege întotdeauna forțe proeuropene

17 feb. 2016,, 13:17   Politică
2956 9

Timofti: Cred că poporul va alege întotdeauna forțe proeuropene
Foto: infoprut.ro

Președintele Nicolae Timofti a declarat astăzi la București că crede în perspectiva europeană a Republicii Moldova și că, mai devreme sau mai tîrziu, vor fi obținute rezultatele scontate. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă susținute cu președintele României, Klaus Iohannis, notează NOI.md.

Nicolae Timofti susține că a acceptat în 2012 nominalizarea la funcția de președinte doar datorită obiectivelor de integrare europeană trasate de partidele de la guvernare.

„Eu cred în perspectiva europeană a Republicii Moldova, că vom deveni o țară membră. Cu regret, nu s-a reușit să parcurgem această cale spre realizarea Acordului de asociere. Planurile de integrare europeană au devenit suspecte din cauza unor greșeli comise pe parcursul guvernării. Situația nu este simplă, dar cred că Moldova, poporul vor alege întotdeauna în Parlament forțe proeuropene și vom avea posibilitatea să realizăm acest program. Greșelile despre care se vorbește, mai cu seamă e vorba de problema dispariției unei sume considerabile din sistemul bancar, sînt abordate la nivel serios, iar în urma discuțiilor cu partenerii se vor găsi căile de ieșire din această situație deloc ușoară”, subliniat Timofti.

Șeful statului a ținut să precizeze că un prieten mai bun ca România, Republica Moldova nu are.

„Probabil că această vizită la București este ultima din carierea mea de președinte. Sînt sigur că Moldova și România vor continua bunele relații, pentru că un prieten mai bun ca România nu avem”, a afirmat Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав