Cutremure stiri: 507

Statutul raionului Taraclia, motiv de dispute la Guvern

17 feb. 2016,, 18:25   Politică
3791 0
Статус Тараклийского района вызвал споры в правительстве
Foto: wordpress.com
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a propus spre examinare în Guvern proiectul de lege cu privire la conferirea raionului Taraclia statutului de regiune etnoculturală. Cebotari a declarat că proiectul de lege nu va fi susținut de Ministerul Justiției. Totodată, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, le-a solicitat colegilor din Guvern să accepte documentul pentru a fi transmis spre examinare în Parlament, informează NOI.md.

Ministerul Justiției nu a susținut proiectul de lege cu privire la conferirea raionului Taraclia statutului de regiune etnoculturală. Explicînd decizia ministerului, Vladimir Cebotari a spus că documentul necesită a fi definitivat.

„Reprezentanții Bulgariei s-au adresat autorităților Găgăuziei. În urma desfășurării celei de-a doua Adunări Mondiale a Bulgarilor, s-a propus păstarea raionului Taraclia. Diversitatea etnoculturală a acestui raion permite ca acest proiect de lege să fie examinat la nivel politic în Parlament”, i-a răspuns ministrului Irina Vlah. Bașcanul Găgăuziei și-a îndemnat colegii din Guvern să admită proiectul de lege pentru a fi examinat în Legislativ, însă nu a fost susținută.

Proiectul de lege care extinde statutul teritorial-administrativ al raionului Taraclia a fost elaborat de deputații PCRM. În particular, documentul prevede introducerea limbilor română, rusă și bulgară în calitate de limbi de importanță regională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав