Cutremure stiri: 507

Timofti a pledat pentru „a fi mai aproape politic, economic şi informaţional de România”

18 feb. 2016,, 10:30   Politică
3195 10
Foto: infoprut.ro
Apropierea politică, economică şi informaţională trebuie să devină sarcina anilor viitori şi această tendinţă trebuie urmată de cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului. Despre aceasta a declarat preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, miercuri, în cadrul unui briefing de după întrevederea de la Bucureşti cu omologul său român, Klaus Iohannis.

Potrivit Serviciul de presă al şefului statului, Timofti a subliniat că Moldova şi România "sînt unite prin sînge, istorie şi spirit şi trebuie doar să punem în valoare acest tezaur comun, în numele prosperităţii şi securităţii noastre, a tuturor".

Timofti a menţionat că criza politică de la Chişinău nu au afectat în niciun fel dialogul politic cu Bucureştiul, dimpotrivă, "greutăţile prin care trecem în Republica Moldova ne-au apropiat şi mai mult, iar perspectivele de colaborare devin tot mai evidente şi de neocolit".

El consideră că succesele repurtate de Moldova în trecut pe dimensiunea integrării europene se datorează într-o mare măsură şi autorităţilor de la Bucureşti.

Timofti i-a înmînat lui Klaus Iohannis distincţia supremă a Moldovei – Ordinul Republicii, mulţumindu-i pentru sprijinul constant acordat de către România Moldovei.

Preşedintele României a dat asigurări că ţara sa va sprijini în continuare cursul european al Moldovei.

"Sprijinul pe care dorim să-l dăm Republicii Moldova, în special în privinţa finanţelor, este un împrumut rambursabil şi un ajutor umanitar nerambursabil, trebuie să vină în situaţia în care şi noi constatăm progrese în ce priveşte abordarea publică din Republica Moldova. Am aflat cu bucurie că unele dintre condiţii deja sînt puse în practică", a declarat Klaus Iohannis.

La întrevederea cu prim-ministrul României, Dacian Cioloş, de asemenea, s-au discutat posibilităţile de acordare a asistenţei Moldovei.

Cioloş a menţionat că decizia de a înainta o serie de condiţii Guvernului Moldovei în schimbul deblocării primei tranşe din împrumutul de 15 milioane de euro nu este un gest de neîncredere, ci un stimul pentru desfăşurarea reformelor aşteptate atît de cetăţenii republicii, cît şi de partenerii de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав