Cutremure stiri: 503

Voronin a vorbit despre principalul pericol pentru statalitatea moldovenească

19 feb. 2016,, 17:38   Politică
7506 24
Воронин рассказал о главной угрозе для молдавской государственности
Foto: noi.md
„Încercările de romanizare a Moldovei, privarea de statutul de neutralitate reprezintă principala amenințare pentru statalitatea moldovenească”, a declarat liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în timpul unei întrevederi, susținute la 19 februarie cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, relatează NOI.md.

Vladimir Voronin a exprimat poziția PCRM vizavi de starea de lucruri de pe scena politică a țării. El a menționat că fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a ieșit cu inițiativa privind eliberarea din funcție a ministrului Apărării, Anatol Șalaru, în legătură cu îndemnurile sale publice la aderarea la NATO, precum și declarațiile privind necesitatea unirii cu România.

În plus, Vladimir Voronin și-a exprimat atitudinea negativă pentru servilismul autorităților moldovenești față de creditorii externi. „Este puțin probabil ca printre actualii conducătorii să se fi găsit cineva capabil să urmeze exemplul Partidului Comunist, care a guvernat țara timp de opt ani și să ia o poziție fermă în negocierile cu Fondul Monetar Internațional și alți creditori externi. „Rețetele” FMI sînt cunoscute tuturor - optimizare, reducere a cheltuielilor de investiții sociale, adică pentru oameni”.

În timpul întrevederii părțile au mai abordat chestiunea privind pregătirile pentru celebrarea Zilei Victoriei în acest an. În acest context, Președintele PCRM a solicitat Ambasadorului Rusiei susținere în desfășurarea tradiționalului Festival „Credință, Speranță, Dragoste", care în acest an va fi organizat pentru a 19-a oară de către Organizația Veteranilor din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав