X 
Cutremure stiri: 507

Candu: Legea cu privire la Procuratură va fi adoptată la prima ședință plenară

23 feb. 2016,, 12:37   Politică
2569 1

Candu: Legea cu privire la Procuratură va fi adoptată la prima ședință plenară
Foto: noi.md

Reforma Procuraturii va fi dusă la bun sfîrșit în această sesiune parlamentară, a declarat spicherul Andrian Candu, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu raportorii Comisiei de monitorizare a APCE Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson. Președintele Legislativului a dat asigurări că subiectele prioritare, cum ar fi Legea Procuraturii, pachetul financiar-bancar, vor fi examinate la primele ședințe plenare din sesiunea curentă, notează NOI.md.

„Pentru primele ședințe ale Parlamentului din sesiunea de primăvară avem pregătite pentru discuții și aprobare circa 50 de proiecte de acte legislative, între care pachetul financiar-bancar, pachetul energetic, pachetul de integritate. Este o agendă importantă de reforme, care conține modificări asupra cărora am convenit cu partenerii de dezvoltare. Chiar la prima ședință urmează să aprobăm Legea cu privire la Procuratură, în lectura a doua. Pînă la finele acestei sesiuni, Parlamentul intenționează să adopte și legislația conexă Legii cu privire la Procuratură pentru a duce la bun sfîrșit reforma Procuraturii”, a declarat Andrian Candu.

Democratul a anunțat că recomandările misiunii pe justiție a UE, care se desfășoară în prezent în Republica Moldova, vor fi făcute publice în această primăvară.

Candu a discutat cu raportorii APCE și despre condițiile de detenție preventivă a fostului premier, deputatului Vlad Filat, și a fostului deputat Grigore Petrenco.

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova în perioada 22-23 februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав