X 
Cutremure stiri: 503

Cînd va începe selectarea candidatului la funcția de guvernator al BNM

23 feb. 2016,, 13:30   Economie
1965 0
Foto: noi.md
Ședința comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei va avea loc în seara zilei de astăzi. Ședința va începe la ora 17.00 în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și va fi prezidată de președintele Parlamentului, Andrian Candu. În cadrul ședinței vor fi examinate dosarele candidaților la funcția de guvernator al BNM, informează NOI.md.

Pentru concurs și-au depus dosarele 9 candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu. Dosarele de participare la concurs ale candidaților sînt plasate pe pagina web a Parlamentului.

Anterior președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că noul guvernator al BNM urmează să fie desemnat în Legislativ la începutul lunii martie 2016, pînă la sosirea în Moldova a celei de-a doua misiuni a FMI, care deja va negocia cu autoritățile semnarea unui nou memorandum acord. Andrian Candu a menționat că în urma rezultatelor concursului și evaluării comisiei speciale în Parlament urmează să fie prezentate cîteva candidaturi puternice la funcția de guvernator al BNM. În afară de studiile de calitate și experiența internațională, un avantaj suplimentar va fi activitatea candidaților peste hotare pe parcursul ultimilor 5 ani și neafiliarea lor cu sistemul bancar și forțele politice din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав