Cutremure stiri: 507

Au fost aprobate proiectele noilor norme privind activitatea asociațiilor obștești și fundațiilor

24 feb. 2016,, 17:40   Societate
2246 0

Noi reglementări privind activitatea asociațiilor obștești și a fundațiilor
Foto: gov.md

Asociațiile obștești vor putea fi fondate din cel puțin trei persoane fizice sau juridice, și nu de două, cum este în prezent. Un proiect de modificări în acest sens la Legea asociațiilor obștești a fost aprobat la ședința de astăzi a Guvernului, la inițiativa Ministerului Justiției, notează NOI.md.

În opinia autorilor inițiativei, prevederea care limitează durata de activitate a asociațiilor obștești este inoportună și trebuie exclusă. „Asociația trebuie să activeze nelimitat pînă la survenirea unor condiții obiective”, spun autorii inițiativei. Proiectul mai prevede că obligația de raportare financiară anuală va fi executată doar de asociațiile obștești care au obținut statutul de utilitate publică sau au primit fonduri publice în anul precedent.

Ministerul Justiției a mai propus o serie de modificări la Legea cu privire la fundații. Astfel, în document se precizează că fundațiile nu acordă asistență politică și nu sprijină niciun partid politic. Totodată, prevederea conforma căreia patrimoniul inițial al fundației va fi de cel puțin 200 de salarii minime urmează a fi exclusă. Potrivit autorilor, această prevedere este exagerată și are un impact advers asupra activității fundațiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав