X 
Cutremure stiri: 503

Comuniștii insistă ca Reșetnicov și Ivanov să fie excluși din organele de conducere ale Parlamentului

25 feb. 2016,, 10:46   Politică
4233 1

Comuniștii insistă ca Reșetnicov și Ivanov să fie excluși din organele de conducere ale Parlamentului
Foto : sputnik.md

Deputații comuniști au înaintat din nou plenului Parlamentului solicitarea privind excluderea lui Artur Reșetnicov și a Violetei Ivanov din componența Borului permanent al Legislativului. Argumentul invocat în acest sens ține de faptul că cei doi deputați nu mai reprezintă fracțiunea PCRM, notează NOI.md.

„Propunem numirea de către fracțiunea PCRM a Inei Șupac în componența Biroului permanent. Orice membru al Biroului poate fi revocat prin hotărîrea fracțiunii parlamentare care l-a numit, adoptată cu majoritate de voturi, conforma Regulamentului Parlamentului. Reșetnicov și Ivanov nu sînt membri ai fracțiunii”, a declarat deputata PCRM Elena Bodnarenco.

Andrian Candu a precizat că, potrivit Regulamentului Parlamentului, modificări în componența nominală a Biroului permanent pot fi efectuate după cel puțin un an de la constatarea schimbării reprezentării proporționale a fracțiunilor.

Spicherul a cerut Comisiei juridice să examineze subiectul, pentru ca ulterior plenul să adopte o hotîrîre.

Precizăm că Artur Reșetnicov și Violeta Ivanov fac parte din grupul celor 14 deputați care au părăsit PCRM și au format platforma social-democrată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав