X 
Cutremure stiri: 503

Socialiștii, deranjați de vizita unor generali SUA în Republica Moldova

25 feb. 2016,, 11:38   Politică
6963 19

Socialiștii, deranjați de vizita unor generali SUA în Republica Moldova
Foto: socialistii.md

Deputații socialiștii au cerut audierea ministrului de externe și a ministrului Apărării, pe marginea scopului vizitei unui grup de generali și amirali SUA în Republica Moldova, la începutul lunii februarie. Propunerea a fost susținută de comuniști, care au propus ca și directorul SIS să dea explicații pe marginea acestui subiect, notează NOI.md.

„Ne interesează cu ce drept au fost acești oameni în Moldova, ce, au venit cu instructaje militare? De ce a fost încălcată suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova sau sînt așa interese la nivelul conducerii țării? Deținem informații că avionul militar din SUA care a fost în februarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, a adus mai multe utilaje militare. Opinia publică nu a fost informată”, a precizat socialistul Vlad Batrîncea.

„Și directorul SIS n-ar strica să fie introdus în această listă”, a adăugat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Propunerea de a-i audia pe cei trei conducători de instituții a fost însă respinsă de majoritatea parlamentară.

Precizăm că 17 generali și amirali, precum și un membru civil al Serviciului Executiv Superior al Departamentului Apărării al SUA, au efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 12-16 februarie. Aceștia s-au aflat în Moldova, în contextul unei vizite regionale, care a inclus întrevederi oficiale în Ucraina, Estonia, Germania și Belgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав