X 
Cutremure stiri: 501

Controalele de stat la agenții economici vor fi suspendate

25 feb. 2016,, 17:17   Business
4652 0

Controalele de stat la agenții economici vor fi suspendate
Foto: gov.md

Inițiativa legislativă privind instituirea moratoriului asupra controlului de stat a fost votată astăzi în prima lectură de către deputați. Astfel, controalele la agenții economici vor fi suspendate pentru o perioadă de trei luni, notează NOI.md.

Proiectul a fot elaborat cu scopul limitării intervențiilor abuzive ale statului în activitatea persoanelor fizice și juridice ce desfășoară activitatea de întreprinzător, a declarat viceministrul Justiției Nicolae Eșanu. Potrivit lui, autoritățile își propun să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri prin reducerea controalelor asupra agenților economici.

„Astfel vor fi puse bazele pentru soluționarea uneia dintre cel mai des invocate de întreprinzătorii noștri probleme, și anume presiunea excesivă asupra agenților economici. Prin urmare, ei vor avea posibilitatea să demonstreze că își desfășoară activitatea corect, fără a fi supravegheați în mod excesiv. Nu e corect să pornim de la supoziția că toți agenții economici sînt predispuși să încalce legislația”, a remarcat Eșanu.

Prevederile acestui proiect însă nu vor fi aplicate în cazurile în care se va constata nerespectarea legii de către agenții economici, a precizat viceministrul. Legea nu se va aplica nici în cazul controlului efectuat în cadrul urmăririi penale, de Banca Națională, de Curtea de Conturi, de Comisia Naţională a Pieţei Financiare, la cererea consumatorilor.

Potrivit lui, organele de control vor activa în continuare, doar că se vor deplasa la fața locului numai atunci cînd vor exista suspiciuni că agentul economic comite anumite încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав