X 
Cutremure stiri: 507

Cebotari: Gurin a vrut să le dea un exemplu celorlalți

29 feb. 2016,, 12:05   Societate
3368 4

Cebotari: Gurin a vrut să le dea un exemplu și celorlalți angajați ai Procuraturii
Foto: unimedia.info

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, susține că decizia lui Corneliu Gurin de a demisiona din funcția de procuror general nu a fost una grabnică. Ministrul afirmă că această demisie a avut scopul de a transmite un semnal întregii societăți, dar și corpului de procurori că instituția trebuie reformată, notează NOI.md.

„Cel mai important obiectiv al său a fost să ducă la capăt această reformă, în sensul aprobării proiectului de reformă a Procuraturii. La această etapă, Procuratura trebuie să recapete încrederea cetățenilor, o instituție atît de mult influențată politic. Domnul Gurin și-a asumat acest pas avînd un singur scop – ca cetățenii să creadă în această țară, în această instituție pe care a reprezentat-o și, probabil, să le dea un exemplu și celorlalți membri ai instituției care simt și înțeleg că una dintre problemele pe care o are Procuratura în față este redobîndirea credibilității”, a declarat Cebotari.

Potrivit ministrului Justiției, cel mai probabil, următorul procuror general va fi desemnat tot de Parlament, și nu Președinție, așa cum prevede noua Lege a Procuraturii. Pentru ca noul mecanism de numire în funcție să intre în vigoare, trebuie modificată Constituția, a subliniat Cebotari.

„Următorul procuror general va ales, cu siguranță, în baza unui concurs organizat de Consiliul Superior al Procurorilor, care va propune o candidatură Parlamentului sau Președinției. Care va fi instituția, depinde cît de repede se vor mișca în Parlament să modifice Constituția”, a punctat Cebotari.

Precizăm că la finele săptămînii trecute, Corneliu Gurin a anunțat că demisionează pentru a permite inițierea procesului de reformare a Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав