Cutremure stiri: 503

Ce au spus experții FMI în finalul vizitei lor în Moldova

29 feb. 2016,, 18:00   Economie
4534 3
Что сказали эксперты МВФ по итогам визита в Молдову?
Foto: gov.md
Experții Fondului Monetar Internațional au apreciat caracterul constructiv al dialogului cu autoritățile Moldovei, menționînd că acesta va continua în lunile următoare, astfel ca Guvernul, în baza studiilor de diagnostic în sectorul financiar să continue acțiunile pentru fortificarea autorităților statului, care au funcții de reglementare și supraveghere. Acest fapt l-a declarat în finalul vizitei sale în Moldova grupul de experți ai Fondului, în frunte cu Ivanna Vladkova-Hollar, în cadrul întrevederii cu Primul ministru, Pavel Filip, transmite NOI.md.

Premierul a dat o înaltă apreciere vizitei experților FMI și s-a arătat încrezător în dinamizarea cadrului de parteneriat bilateral. Părțile au discutat evoluțiile macroeconomice, vulnerabilitățile existente și perspectivele de creștere economică a Moldovei.

Experții FMI au informat despre rezultatele discuțiilor tehnice la nivelul autorităților publice privind politicile sectoriale, tendințele și evaluările pe domenii de expertiză. În mod special au fost evidențiate consultările pe marginea proiectului Legii bugetului de stat și politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.

Echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 23-29 februarie 2016. Obiectivul acestei misiuni a Fondului a fost documentarea în legătură cu ultimele modificări din economie și examinarea politicii autorităilor în vederea menținerii stabilității macroeceonomice, precum și a măsurilor de îmbunătățire a metodelor de gestionare a economiei și sectorului financiar. Misiunea n-a avut mandat pentru negocierile pe marginea programului de suport financiar; rezultatele misiunii nu vor fi examinate la ședința Consiliului Executiv al FMI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав