Cutremure stiri: 503

Ce recomandă Bruxelles-ul Chișinăului

1 mar. 2016,, 09:36   Politică
2752 4
Ce recomandă Bruxelles-ul Chișinăului
Foto: noi.md
Uniunea Europeană încurajează Guvernul Republicii Moldova să realizeze direcţiile prioritare în implementarea reformelor. Despre aceasta se spune într-un comunicat de presă al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, difuzat în urma vizitei reprezentanţilor UE la Chişinău.

Săptămîna trecută, în cadrul pregătirilor pentru reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE, care va avea loc la mijlocul lunii martie la Bruxelles, la Chişinău au venit directorul general al Directoratului General pentru Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere al Comisiei Europene, Christian Danielsson, şi directorul Serviciului European de Acţiune Externă, Thomas Mayr-Harting. Aceştia au avut întrevederi cu conducerea Parlamentului şi Guvernului, atrăgînd atenţia asupra necesităţii implementării foii de parcurs pentru punerea în aplicare a reformelor.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii UE consideră că printre priorităţile de urgenţă se numără semnarea unui acord cu FMI şi implementarea reformelor în sectorul bancar, precum şi atragerea la răspundere a celor care se fac responsabili de frauda în sectorul bancar. De asemenea, au subliniat necesitatea adoptării şi punerii în aplicare a măsurilor cheie privind combaterea corupţiei, precum şi punerea în aplicare a reformei administraţiei publice, inclusiv un dialog constructiv cu toate părţile interesate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав