Cutremure stiri: 507

Moldova și Ucraina vor să realizeze proiecte de investiții cu participarea României

2 mar. 2016,, 12:15   Economie
2074 0

Молдова и Украина реализуют инвестпроекты с участием Румынии
Foto: gov.md

Moldova și Ucraina intenționează să extindă parteneriatul economic dintre cele două țări și să inițieze proiecte de investiții cu participarea României, printr-o varietate de platforme colaborative, inclusiv euroregiuni. Acest lucru a fost convenit în timpul întrevederii dintre prim-ministrul moldovean, Pavel Filip, cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin, relatează NOI.md.

Totodată, în cadrul întrevederii s-a discutat un spectru larg de subiecte privind stadiul actual al relaţiilor moldo-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii.

Şeful Guvernului a apreciat dinamica relaţiilor bilaterale şi a pledat pentru aprofundarea cooperării dintre cele două state. „Dialogului bilateral se dezvoltă constructiv şi sper să-l amplificăm în continuare, atît în plan politic, cît şi economic”, a spus prim-ministrul. În context, Pavel Filip a subliniat importanţa impulsionării activităţii Comisiei interguvernamentale de cooperare în domeniul comercial-economic şi organizarea, cît mai curînd posibil, a reuniunii acesteia.

La rîndul său, ambasadorul Ucrainei a exprimat deschiderea ţării sale pentru o colaborare constructivă şi reciproc avantajoasă. Ivan Gnatîşin a reiterat poziţia fermă a Ucrainei în ce priveşte susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova. „Ucraina, în calitate de mediator în procesul de negocieri, va contribui activ la soluţionarea problemei transnistrene, pe care o vedem doar prin realizarea unui dialog politic”, a precizat oficialul.

În cadrul întrevederii, părţile au mai discutat despre posibilitatea extinderii parteneriatelor economice dintre Republica Moldova şi Ucraina şi iniţierea unor proiecte investiţionale cu participarea României, prin intermediul diverselor platforme de colaborare, inclusiv a euroregiunilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав