Cutremure stiri: 507

Iniţiativa de demitere a ministrului Apărării, sprijinită de Comisia juridică a Parlamentului

3 mar. 2016,, 09:30   Politică
3758 10
Iniţiativa de demitere a ministrului Apărării, sprijinită de Comisia juridică a Parlamentului
Foto: esp.md
Comisia parlamentară juridică numiri şi imunități a sprijinit iniţiativa de examinare în Parlament a propunerii de demitere a ministrului Apărării, Anatol Şalaru. Împotriva examinării iniţiativei s-au pronunţat fostul liberal democrat Nae-Simion Pleşca şi deputatul liberal Roman Boţan.

Data examinării va fi stabilită la şedinţa Biroului permanent de săptămîna viitoare. Conform legislaţiei, iniţiativa simplă de demitere a unui ministru trebuie să fie semnată de cel puţin 15 deputaţi ai Parlamentului. Iniţiativa fracţiunii PCRM, în număr de şapte deputaţi, a fost sprijinită de nouă socialişti. Autorii proiectului au menţionat că situaţia din sectorul apărării se înrăutăţeşte constant, iar Şalaru conduce neprofesionist această structură, demonstrînd iresponsabilitate faţă de securitatea statului şi promovînd necesitatea aderării Moldovei la NATO şi unirea cu România.

Iniţiativa urmează a fi examinată de Parlament în decurs de 14 zile de la depunere, adică pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare. Miercuri, reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, s-a arătat nemulţumită de declaraţiile ministrului Apărării, Anatol Şalaru, privind înlocuirea pacificatorilor ruşi din Transnistria cu o misiune civică sub mandat ONU.

"Şalaru propune ca pacificatorii ruşi, avînd un rol cheie în efectuarea operaţiunii de pacificare de pe Nistru, care şi-a demonstrat eficacitatea, să fie înlocuiţi cu pacificatori sub mandat ONU. Este evident că aceste idei sînt foarte periculoase şi, desigur, contrastează cu aspiraţia noului cabinet de miniştri din Moldova de a lucra pe dimensiunea relaţiilor moldo-ruse", a spus Zaharova în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, apare întrebarea "care este adevărata poziţie a conducerii Moldovei?".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав