Cutremure stiri: 505

MTID a dat companiei cehe OHL ZS ultima şansă

3 mar. 2016,, 12:00   Business
4183 1
MTID a dat companiei cehe OHL ZS ultima şansă
Foto: stroika.md
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a oferit ultima şansă companiei OHL ZS să încheie lucrările de reabilitare a drumurilor pînă la sfîrşitul anului 2016.

Ministrul a reamintit în cadrul întrevederii cu reprezentanţii companiei că lucrările de reparaţie a traseului Străşeni-Bahmut cu o lungime de circa 44 de kilometri sînt efectuate la 10% în loc de 70-80% ce sînt prevăzute, iar cele de construcţie a drumului de ocolire a oraşului Ungheni cu o lungime de circa 8 kilometri – la circa 12%.

"Finalizarea proiectului este planificată pentru 30 iulie, adică la 1 august drumurile trebuie date în exploatare. Este evident că pînă la acest termen nu se va reuşi. Reprezentanţii companiei OHL ZS ne-au asigurat că la data de 7 noiembrie drumul de ocolire va fi gata, adică se vor încadra în 200 de zile suplimentare prevăzute în contract. Sperăm că şi la al doilea obiect lucrările vor fi efectuate pînă la sfîrşitul anului", a spus Iurie Chirinciuc.

El a recunoscut că este nemulţumit de activitatea companiei cehe.

"Noi respectăm toate prevederile contractului. Există probleme şi din partea noastră, dar noi ne străduim să le soluţionăm, sprijinim şi ajutăm companiile, dar restul depinde de ele. Întrevederea cu reprezentanţii companiei este organizată nu pentru prima dată şi de fiecare dată ei promit că situaţia se va îmbunătăţi", a spus ministrul.

Contractorul a asigurat că lucrările vor fi terminate pînă la sfîrşitul anului, iar ele întîrzie din cauza problemelor din cadrul proiectului.

Asemenea discuţii sînt purtate nu pentru prima dată. În special, la începutul lunii septembrie 2015, ministrul a anunţat despre intenţia de a rezilia contractul cu compania care se ocupă de repararea traseului Chişinău-Ungheni.

BERD, Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană au alocat pentru repararea a 92 km din traseul Chişinău-Ungheni 80 mil. euro. Companiei cehe OHL ZS i-a revenit o parte a traseului, între kilometrul 24 şi 68, pentru care au fost alocați 27 mil. euro şi încă 10,7 mil. euro – pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Ungheni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав