Cutremure stiri: 503

Schimb de acuzații între Candu și reprezentanții presei

3 mar. 2016,, 12:21   Politică
3072 4

Candu îi acuză pe jurnaliști că încearcă să blocheze activitatea Parlamentului
Foto: noi.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și reprezentanții presei nu au putut ajunge la un consens în problema asigurării accesului la ședințele plenare. Jurnaliștii au respins propunerea spicherului de a crea o comisie mixtă în vederea identificării unei soluții la această problemă, notează NOI.md.

Potrivit reprezentanților presei, conducerea Legislativului tergiversează intenționat adoptarea unei decizii. Aceștia i-au cerut lui Candu să supună votului astăzi, în Parlament, un proiect de modificare a Regulamentului, astfel încît jurnaliștii să aibă acces la ședințe.

„Vă cerem să puneți la vot în Parlament modificarea acestui regulament, iar mai apoi să găsim soluții tehnice. Jurnaliștii trebuie să iasă la tribună și să susțină un discurs, pentru a explica ce își doresc. Propunerea este ca deputații să decidă în privința accesului presei, ca să avem o garanție”, a explicat directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

În replică, Andrian Candu a menționat că această propunere este neregulamentară. Mai mult, acesta i-a acuzat pe jurnaliști de faptul că încearcă să blocheze activitatea Parlamentului.

„Asta este imposibil. Noi am mers la un compromis, am acționat din punct de vedere legal. Este opinia mea personală, dar, luînd în considerare ceea ce am propus și reacția pe care o aveți, mi se creează impresia că ați venit aici cu intenția de a bloca activitatea Parlamentului sau de a politiza această temă”, a spus la rîndul său Andrian Candu.

Precizăm că un grup de reprezentanți ai mass-mediei au organizat astăzi un protest la Parlament, cerînd acces liber la ședințele plenare. Biroul permanent a propus crearea unei comisii mixte formate din deputați și jurnaliști, care să identifice soluții la această problemă pînă pe data de 13 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав