X 
Cutremure stiri: 503

Opinii împărțite privind candidatul la funcția de guvernator

3 mar. 2016,, 14:29   Economie
4796 4

Мнения депутатов о кандидате на должность президента НБМ разделились
Foto: sputnik.md

Nicio fracțiune parlamentară nu a luat deocamdată o decizie în privința votului acordat candidatului la funcția de guvernator BNM, Sergiu Cioclea. O parte dintre deputați au remarcat că Cioclea este un candidat demn pentru acest post, iar alții s-au arătat rezervați, notează NOI.md.

„Am văzut CV-ul candidatului, arată impresionant. Vom formula o poziție atunci cînd vom avea șansa să auzim nemijlocit viziunile candidatului – cum va asana sistemul bancar, cum va folosi pîrghiile atunci cînd va ajunge în funcție, cum își va alege adjuncții, în mod special cei care se vor preocupa de supravegherea sectorului”, a declarat deputatul neafiliat Iurie Leancă.

Reprezentanți fracțiunii liberale au salutat nominalizarea lui Sergiu Cioclea în calitate de candidat, dar au precizat că vor adopta o decizie după ce vor discuta ]n cadrul fracțiunii.

Liberal-democratul Grigore Cobzac a tratat însă cu suspiciune desemnarea lui Sergiu Cioclea în funcția de guvernator. „Să vedem ce șmecherii mai pregătește actuala majoritate parlamentară”, a explicat Cobzac.

Și deputatul comunist Oleg Reidman a precizat că are anumite dubii față de independența și pregătirea profesională a candidatului. „Am îndoieli în privința unor recomandări din CV. Judecînd după datele CV-ului, experiența lui constă în consultarea instituțiilor bancare îngestionarea și administrarea activelor. Va putea el să se descurce cu politica monetară?”, s-a întrebat Reidman.

În opinia fostului deputat comunist Anatolie Zagorodnîi, Parlamentul trebuie să acorde prioritate aptitudinilor candidatului și să lase la o parte aspectele politice. Totodată, democratul Sergiu Sîrbu a remarcat că Republica Moldova nu a avut un candidat mai bun la funcția de guvernator.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав