X 
Cutremure stiri: 507

Vlah: Ședința în deplasare a Guvernului în Găgăuzia nu este o acțiune de PR a Chișinăului

4 mar. 2016,, 12:13   Politică
2270 0
Влах: Выездное заседание правительства в Гагаузии – это не PR-акция Кишинёва
Foto: twitter.com
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că ședința în deplasare a Guvernului Republicii Moldova a avut o mare rezonanță în rîndurile opiniei publice găgăuze. Ea este convinsă că evenimentul nu a fost organizat cu intenția politicienilor de a cîștiga cu aceasta puncte pentru rating, ci din necesitatea de a adopta măsuri decisive pentru soluționarea problemelor regiunii. Șefa autonomiei găgăuze și-a expus această opinie la ședința Guvernului din 4 martie, care a avut loc în satul Avdarma, raionul Comrat, informează NOI.md.

Potrivit bașcanului, inițiativa organizării ședinței Guvernului Moldovei în Găgăuzia a cauzat dezbateri ample în societate, inclusiv negative, dar ea a infirmat zvonurile nefondate. „Recunosc că există opinia cum că ședința comună a Cabinetului de Miniștri și Comitetului Executiv este o ordinară mișcare de PR a Chișinăului. Chipurile, ea nu va da nici un fel de rezultate palpabile. Întîlnirea de dragul întîlnirii nu prezintă interes nici pentru autoritățile regionale, nici pentru autonomie, nici pentru domnul ărim-ministru”, a declarat Vlah.

„În legătură cu aceasta, consider extrem de important să infirmăm acest scepticism și să inițiem soluționarea numeroaselor probleme social-economice ale regiunii”, a specificat bașcanul.

După aceasta Vlah a prezentat un raport despre situația social-economică și problemele dezvoltării UTA Găgăuzia, în care se propune, în particular, implementarea Programului de stat pentru studierea în autonomie a limbii de stat și extinderea atribuțiilor secțiilor teritoriale ale asistenței medicale de urgență și îmbunătățirea bazei ei tehnico-materiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав