X 
Cutremure stiri: 507

Candu: Este o decizie care schimbă complet agenda politică a țării

4 mar. 2016,, 16:46   Politică
5119 6

Candu: Este o decizie care schimbă complet agenda politică a țării
Foto : noi.md

În urma hotărîrii pronunțate astăzi de Curtea Constituțională, Parlamentul urmează să revizuiască o serie de acte normative, pentru a le aduce în concordanță cu această decizie. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, informează NOI.md.

Candu a precizat că avut deja o discuție cu președintele Curții, Alexandru Tănase, la acest subiect, și a stabilit că modificările vor fi operate cît mai curînd de Parlament.

„Am concluzionat că, în primul rînd, trebuie să așteptăm decizia argumentată a Curții, ca să înțelegem mai bine argumentele juridice. În al doilea rînd, sînt acte normative care trebuie spuse revizuirii în plenul Parlamentului, inclusiv modificări la Codul electoral și alte chestiuni legate de alegerea directă a președintelui”, a punctat Candu.
Spicherul a declarat că, deși sînt diverse opinii la acest subiect, Parlamentul se va conforma deciziei Curții, așa cum dictează normele democratice.

„Este o decizie care schimbă complet agenda politică a țării. Nu vom comenta, critica sau discuta această decizie. Felicitări celor care au sesizat Curtea și au cîștigat. Deși sînt opinii și opinii, ne spunem jurisdicției constituționale, așa cum se întîmplă în orice stat democratic”, a explicat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав