X 
Cutremure stiri: 503

CEC a aprobat instrucţiunea de recepţionare şi verificare a listelor de subscripţie pentru referendumul republican

5 mar. 2016,, 09:45   Politică
2144 0
ЦИК утвердил положение по принятию и проверке подписных листов для референдума
Foto: actualitati.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat instrucţiunea privind organizarea procesului de prezentare, recepţionare şi verificare a listelor de subscripţie pentru iniţierea referendumului republican. Potrivit agenţiei "INFOTAG", decizia a fost luată vineri, la şedinţa CEC.

Documentul stabileşte etapele de recepţionare a listelor de subscripţie, modul de verificare a acestora prezentate de către grupul de iniţiativă, precum şi procesarea electronică a datelor înscrise în listele de subscripţie.

De asemenea, CEC a format comisia de recepţionare a proceselor-verbale cu privire la totalizarea procedurii de colectare a semnăturilor susţinătorilor referendumului republican constituţional, documentelor anexate la acestea şi a listelor de subscripţie prezentate de grupul de iniţiativă.

"Comisia de recepţionare a include 20 de angajaţi ai CEC, iar comisia de verificare a semnăturilor - 50 de angajaţi ai CEC", a informat preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

El a amintit că termenul acordat pentru colectarea semnăturilor expiră într-o lună. De colectarea semnăturilor se ocupă grupul de iniţiativă format de Platforma civică DA. În decembrie anul trecut Platforma DA a iniţiat procesul de colectare a semnăturilor pentru desfăşurarea referendumului privind alegerile prezidenţiale directe, înlăturarea Preşedintelui de la alegeri privind vot direct, anularea imunităţii deputaţilor şi reducerea cifrei parlamentarilor de la 101 la 71. Pentru fiecare subiect membrii grupului de iniţiativă trebuie să adune cel puţin 360 mii de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав