Cutremure stiri: 507

Vlah: Am reușit să spargem stereotipurile și să demonstrăm că o femeie poate câștiga

9 mar. 2016,, 10:55   Politică
2403 0
Влах: Мне и моей команде удалось сломать стереотипы
Foto: gagauzmedia.info
Este foarte greu să fii femeie în politica din Republica Moldova. Declarația a fost făcută aseară la emisiunea Fabrika de bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

Într-o ediţie specială de 8 martie, ea a vorbit şi despre avantajele implicării femeilor în procesul decizional.

"Împreună cu echipa mea am reușit să spargem stereotipurile și să demonstrăm că o femeie poate câștiga, poate câștiga pentru prima dată în istorie și din prima rundă", a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Invitată la emisiunea Fabrika a fost şi președintele Platformei "Egalitate de Gen", Valentina Bodrug-Lungu, care a menţionat că alegătorii din Moldova încep să aibă tot mai mare încredere în femeile implicate în politică.

"Mă bucur foarte mult că înseamnă că femeile tinere, în special cele tinere au avut încredere și au dat votul. Deci au votat o femeie. Iarăși e o spargere a unor stereotipuri, precum că femeile nu votează femei", a spus Valentina Bodrug-Lungu.

"Eu foarte activ susțin femeile care doresc să devină politicieni. Femeia este constructivă, femeia poate ajunge la un acord și cel mai important, o femeie poate să convingă. Dacă și-a fixat un scop, atunci îl va atinge. Noi, femeile suntem mai aproape de cetățeni, mai aproape de categoriile social-vulnerabile, de persoanele în etate, de tineret", a spus Irina Vlah.

Irina Vlah a vorbit şi despre relaţiile dintre autonomie şi Chişinău şi a reiterat își dorește o colaborare deschisă.

"Găgăuzia a fost întotdeauna o regiune deschisă pentru toți. Acest lucru trebuie să-l înțeleagă, în primul rând, guvernarea Republicii Moldova. De asemenea, trebuia să-l înțeleagă și partenerii externi. Eu vorbesc despre toți partenerii, atât cei din est, cât și cei din vest. Noi înțelegem că de noi nu ne putem dezvolta singuri. Suntem gata să colaborăm cu guvernarea Republicii Moldova şi cu toți donatorii care vin în țară", a mai spus Vlah.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав