Cutremure stiri: 503

Candu: Nu ascundem nimic din ceea ce se întîmplă la ședințele Parlamentului

9 mar. 2016,, 17:22   Politică
3607 1

Candu: Nu ascundem nimic din ceea ce se întîmplă la ședințele Parlamentului
Foto : noi.md

Cameramanii și fotografii vor putea avea acces la ședințele Parlamentului cu anumite condiții. La o înțelegere prealabilă în acest sens au ajuns astăzi reprezentanții presei și conducerea Parlamentului, în cadrul primei ședințe a grupului de lucru, informează NOI.md.

Astfel, dacă parametrii tehnici vor permite, circa 10 operatori ar putea avea acces la ședințele plenare, a anunțat vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici. „Astăzi avem acreditați peste 40 de reprezentanți ai presei în Parlament, dar nu avem posibilitatea tehnică de a oferi acces pentru 40 de camere video aici. Vom propune soluțiile optime”, a declarat Palihovici.

Spicherul Andrian Candu a ținut să precizez că tot ce se întîmplă în sala de ședințe este transmis în regim on-line, iar accesul jurnaliștilor este limitat doar din cauza spațiului limitat și nicidecum pentru că deputații ar avea ceva de ascuns.

„Sala e mult prea mică, o discuție se aude foarte ușor în tot amfiteatrul, imaginile video captate de operatorii noștri sînt transmise minut cu minut. Media are totuși acces nestingherit la ședințele grupurilor de lucru, a comisiilor parlamentare. Cert e că nimic nu se ascunde din ceea ce se întîmplă la ședințele plenare”, a punctat Candu.

De cealaltă parte, reprezentanții presei s-au arătat convinși că problema accesului în sala de ședințe poate fi soluționată ușor.

„Este bine că s-a urnit carul din loc, după discuțiile de astăzi. Printre soluțiile propuse de noi este ca Parlamentul să continue să transmită live ședințele plenare pentru acei cameramani care nu sînt prezenți la ședințe, iar cei care doresc să aibă alte imagini, din alt unghi, să o poată face liber în sala de ședințe”, a menționat directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu.

Ședința grupului de lucru special creat pentru a găsi soluții la această problemă va fi reluată mîine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав