Cutremure stiri: 503

Voronin către majoritatea parlamentară: Noi nu am cumpărat deputați, dar vi i-am dat vouă

10 mar. 2016,, 15:20   Politică
5255 7

Voronin către majoritatea parlamentară: Noi nu am cumpărat deputați, dar vi i-am dat vouă
Foto: noi.md

Subiectul coruperii politice și trădărilor din politica moldovenească a stîrnit din nou discuții aprinse între liderul comuniștilor și președintele de onoare al PD, la ședința Parlamentului. Vladimir Voronin a insistat ca fostului comunist Boris Golovin să-i fie retras mandatul de deputat, iar Artur Reșeticov și Violeta Ivanov - să fie excluși din componența Biroului Permanent, notează NOI.md.

„E clar prevăzut în lege că deputatul care deține o altă funcție incompatibilă trebuie să-și depună mandatul. Despre ce vorbim? Cei care au trădat fracțiunea noastră, s-au vîndut nu știu pentru ce și cui, las’ să plece. Și-au bătut joc de alegători și acum stau aici pe spatele nostru, dacă ar avea măcar puțin bun-simț să plece, dar e clar că nu o vor face, așa că procedați conform legii”, a explicat Voronin.

În discuție a intervenit și liderul de onoare al PD, Dumitru Diacov, care a explicat că asemenea lucruri s-au mai întîmplat în politică moldovenească. ”Din păcate asta e tradiția care s-a format în Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Diacov.

„Domnule Diacov, noi nu am cumpărat deputați, dimpotrivă noi vi i-am dat și pe Lupu și pe alții”, a spus în replică Voronin.

„ Eu înțeleg că donul Voronin «неровно дышит» cînd e vorba de mine, dar eu nu cred că poate fi vorba de cumpărat deputați, sînt oameni serioși”, a punctat Diacov.

În cele din urmă, propunerea de a include pe ordinea de zi hotărîrea privind retragerea mandatului lui Golovin nu a întrunit numărul necesar de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав