X 
Cutremure stiri: 501

Cît au plătit asiguratorii pentru elicopterul „Valan International” distrus în Afganistan

11 mar. 2016,, 11:00   Business
5373 2
Cît au plătit asiguratorii pentru elicopterul „Valan International” distrus în Afganistan
Foto: azh.kz
Compania rusă de asigurării „Rosgosstrah” a plătit o despăgubire în valoare de 4 milioane de dolari pentru elicopterul Mi-17-1B, care era utilizat de compania moldovenească „Valan International Cargo Charter”, relatează NOI.md.

După cum se menționează în comunicatul companiei de asigurări, decizia privind calificarea evenimentului drept caz de asigurare a fost adoptată în baza actelor obținute și a investigației efectuate. Asiguratului i s-a plătit despăgubire de asigurare în valoare de 4 mil. dolari.

„Rosgosstrah” menționează că elicopterul Mi-17-1B executa lucrări de transportare a pasagerilor în Afganistan. În timpul unei curse, nava aeriană a fost deteriorată de focuri de armă de la sol, a luat foc și după aterizarea forțată a fost distrusă integral. Un membru al echipajului și trei pasageri și-au pierdut viața, celelalte 17 persoane au fost capturate. Elicopterul aparținea Companiei JC „Holdicom Ltd” (Elveția), operator al navei aeriene era Compania „Valan International Cargo Charter” (Moldova).

La Compania „Rosgosstrah” au fost asigurate corpul de elicopter, mecanismele și echipamentul lui. Despăgubirea de asigurare prevede decesul, dispariția în timpul zborului, rulajului și staționării la sol. Contractul de asigurare includea și acoperirea riscurilor militare în conformitate cu prevederea LSW555D.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав