Cutremure stiri: 507

Parlamentul și Guvernul au desfășurat o ședință comună

11 mar. 2016,, 12:50   Politică
2535 1

Parlamentul și Guvernul au desfășurat o ședință comună
Foto : independent.md

Timp de cinci ședințe plenare, Parlamentul a adoptat mai multe proiecte de legi decît a reușit să o facă în timpul sesiunii din toamna trecută. La această concluzie a ajuns spicherul Andrian Candu astăzi, în urma celei de-a doua ședințe comune de lucru a Guvernului și Parlamentului, pe marginea agendei de asociere. Ședința a fost prezidată de Andrian Candu și Pavel Filip, notează NOI.md.

În cadrul ședinței comune, cei doi demnitari au aprobat o foaie de parcurs pe termen mediu, pentru implementarea agendei de asociere. Premierul Filip a precizat că are așteptări pozitive de la reuniunea Consiliului de asociere, care va avea loc pe 14 martie la Bruxelles.

„A fost o întrevedere utilă. Datorită sincronizării bune între instituții, mai multe proiecte importante au fost examinate și adoptate în Parlament. Foaia de parcurs reflectă angajamentele noastre pe termen mediu. Sînt angajamente ambițioase. Luni vom fi la Consiliul de asociere, de data asta mergem cu multe rezultate concrete și mizăm pe concluzii pozitive la Bruxelles”, a punctat Filip.

Și Andrian Candu a confirmat că restanțele acumulate la capitolul implementării agendei de asociere sînt recuperate în ritm alert. „Chiar dacă nu ne-am așteptat, sînt rezultate extrem de bune de la prima ședință. Avem un progres deosebit în ceea ce privește recuperarea restanțelor. Ne mișcăm foarte bine și rezultatele sînt evidente”, a remarcat Candu.

Printre priorităţile prevăzute în Foaia de parcurs figurează măsuri de combatere a corupţiei, reformare a justiţiei şi procuraturii, libertatea mass-mediei, reforma administraţiei publice şi reluarea cooperării cu FMI – consolidarea independenţei regulatorilor de pe piaţa financiar-bancară, investigarea fraudei bancare şi sporirea transparenţei şi condiţiilor investiţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав