Cutremure stiri: 507

Filip, despre rezultatele vizitei de lucru la Bruxelles

17 mar. 2016,, 08:15   Politică
3094 4
Filip, despre rezultatele vizitei de lucru la Bruxelles
Foto: sputnik.md

Uniunea Europeană reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova.


Totuși, autoritățile de la Chișinău trebuie să acționeze mai mult pentru a recîștiga încrederea partenerilor europeni.

Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip, în urma vizitei sale la Bruxelles.

"Vreau să spun foarte clar ca nu e ușor să mergi la Bruxelles și să convingi oameni de buna ta credință și de adevarata ta determinare de a pune lucrurile în mișcare", a spus Pavel Filip.

Potrivit premierului, cele mai multe dintre subiectele discutate au fost despredeterminarea Guvernului și a majorității parlamentare de a realiza toate obiectivele propuse în timp scurt. Totodată, premierul a declarat că partenerii europeni au încurajat Guvernul Republicii Moldova să progreseze în promovarea reformelor, manifestîndu-și sprijinul deplin.

"Oficialii cu care m-am întîlnit la Bruxelles ne oferă sprijin, dar noi trebuie să le cîștigăm încrederea prin ceea ce realizăm aici, în ţară", a spus premierul Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că printre priorităţile autorităţilor centrale se numără încheierea investigațiilor cu privire la fraudele bancare şi stabilizarea sectorului financiar, precum şi realizarea reformei în justiție, depolitizarea instituțiilor de stat şi lupta împotriva corupției.

"Nu am promis și nu voi promite nici acasă nimic din ce nu putem face. Împreună cu miniştrii acestui Cabinet vom lucra şi vom veni cu fapte reale", a mai spus Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că premierul Pavel Filip, alături de mai mulţi membri ai Guvernului, a participat la cea de-a doua reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав