X 
Cutremure stiri: 507

Parlamentul va examina pe 18 martie proiectele de lege înaintate de opoziţie

17 mar. 2016,, 12:00   Politică
2497 0
Parlamentul va examina pe 18 martie proiectele de lege înaintate de opoziţie
Foto: noi.md

La şedinţa de vineri, 18 martie, Parlamentul va examina un şir de proiecte de lege propuse de fracţiunile din opoziţie.


Anunțul a fost făcut joi, 17 martie, de către spicherul Parlamentului, Andrian Candu.

Printre aceste proiecte se regăsesc cele cu privire la operarea modificărilor la Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, la Legea Băncii Naţionale, la Codul contravenţional, la Legea cu privire la avocatură şi altele.

Totodată, joi Parlamentul a respins din nou propunerea Partidului Comuniştilor (PCRM) privind adoptarea Declaraţiei cu privire la corupţia politică. Comuniştii deja de cîteva ori consecutiv încearcă să introducă acest subiect pe ordinea de zi pentru a condamna trecerea deputaţilor de la o fracţiune la alta.

Preşedintele fracţiunii PCRM, Ina Şupac, a subliniat că, "prin refuzul de a adopta un asemenea document, deputaţii încurajează corupţia politică în Parlament, iar toate declaraţiile lor privind lupta cu corupţia îşi pierd sensul".

"Vreau să vă amintesc faptul că PCRM este reprezentată în Parlament din anul 1998. De atunci noi nu am cumpărat şi nu am vîndut pe nimeni, comuniştii nu se ocupă cu aşa ceva. Dar nu înţeleg de ce alte partide stimulează aceste procese. Toate declaraţiile autorităţilor privind lupta cu corupţia nu fac nici doi bani, dacă nu vreţi să încetaţi corupţia aici, în această instituţie", a subliniat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Ca replică, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat că "şi comuniştii ademeneau deputaţi, inclusiv de la PDM, care nu avea asemenea posibilitate".

"Nu susţin aceste declaraţii, deoarece ele au scopul de a impresiona alegătorul, nu de a lupta cu corupţia. Noi trebuie să facem în aşa fel, ca celor corupţi să le fie frică și să ştie că, mai devreme sau mai tîrziu, procurorii le vor bate la uşă. Eu susţin lupta cu corupţia, nu şi declaraţiile", a spus Diacov.

Fracţiunea PCRM a declarat că va publica în presă Declaraţia privind corupţia politică. Ei insistă asupra adoptării unui asemenea document în Parlament după ce, la sfîrşitul anului 2015, 14 din 21 de deputaţi au părăsit fracţiunea PCRM, alăturîndu-se, în esenţă PD-ului şi sprijinind formarea guvernului acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав