X 
Cutremure stiri: 505

Guvernul a aprobat modificările la legea privind comerţul interior

19 mar. 2016,, 09:40   Business
4000 1
Правительство одобрило проект упрощения выдачи авторизаций для бизнеса
Foto: vfocuse.md

Guvernul a aprobat la şedinţa de vineri proiectul legii privind operarea modificărilor la legislaţia în vigoare care presupun simplificarea procedurii de obţinere a permisiunilor pentru lansarea unei afaceri în domeniul comerţului interior.


Prezentând documentul, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a spus că acum asemenea permisiuni, cu ajutorul noilor reguli - prin prezentarea notificării la autorităţile locale, se vor elibera în doar o zi.

Până al 15 zile vor fi necesare pentru acele tipuri de afaceri funcţionarea căror este strâns legată cu riscul pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, şi anume a consumatorilor. Este vorba ca în perioada dată (două săptămâni) organele competente, cum ar fi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi Centrul de Sănătate Publică (CNSP) să poate efectua verificările de rigoare pentru a veni cu concluzii.

Anterior, Ministerul Economiei a declarat că procedura noua de eliberare a permisiunilor va oferi mediului de afaceri posibilitatea de a economisi până la 43 mil. de lei anual.

Modificările la legislaţie prevăd reducerea numărului de documente necesare pentru eliberarea autorizaţiilor de la şapte zile la o zi, precum şi numărul controalelor pentru acest tip de activitate de la cinci la una.

Reducerea birocraţiei şi sporirea transparenţei la eliberarea permisiunilor pentru activitate de întreprinzător în comerţ ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investiţional.

Şefa executivului Găgăuziei, Irina Vlah, a sprijinit iniţiativa, considerând că documentul va ajuta considerabil acest tip de afaceri.

"Cred că trebuie să ne gândim cum să depăşim opunerile autorităţilor locale faţă de noua ordine de eliberare a permisiunilor, deoarece sunt sigură că vor fi asemenea cazuri", a menţionat Vlah.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав