X 
Cutremure stiri: 507

Activitățile cu organisme modificate genetic vor fi reglementate prin lege

30 mar. 2016,, 18:30   Societate
2514 1

Activitățile cu organisme modificate genetic vor fi reglementate prin lege
Foto: blogspot.com

În Republica Moldova va fi instituit un cadru legal privind desfăşurarea activităţilor cu organisme modificate genetic (OMG).


Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Mediului, în baza recomandărilor Uniunii Europene, și, examinat astăzi la Guvern. Scopul inițiativei este de a asigura desfășurarea acestui tip de activitate cu asigurarea protecţiei sănătăţii umane şi a mediului ambiant.

Proiectul stabileşte reglementări generale privind autorizarea activităţilor de introducere şi utilizare pe teritoriul Republicii Moldova a OMG-urilor. Sînt stabilite atribuţiile organelor centrale de specialitate şi ale autorităţilor pentru activităţile cu acest tip de organisme.

Inițiativa mai prevede crearea unei noi structuri – Comisia Națională pentru Securitatea Biologică, un organ științific cu rol consultativ. Proiectul mai instituie, pe teritoriul Republicii Moldova, interdicția de diseminare deliberată în mediul natural (ecosisteme: forestiere, acvatice şi de stepă și agricole) a organismelor modificate genetic.

Potrivit autorităților, adoptarea proiectului este prevăzută în Acordul de asociere cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав