X 
Cutremure stiri: 505

Businessmenii din Moldova vor vorbi despre aspectele comerțului în cadrul DCFTA

28 mar. 2016,, 11:00   Business
3156 1
Businessmenii din Moldova vor vorbi despre aspectele comerțului în cadrul DCFTA
Foto: infomarket.md

La 29 martie, oamenii de afaceri din regiunile de nord ale Moldovei vor participa la seminarele dedicate chestiunilor privind liberalizarea comerțului cu Uniunea Europeană, care va avea loc în orașul Soroca.


Astfel, seminarul „Liberalizarea comerțului dintre UE și Moldova: realități și aspecte practice de dezvoltare pentru companiile locale” va fi consacrat provocărilor și oportunităților aferente implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător UE-RM (ZLSAC / DCFTA), precum și modalităților de aplicare la sursele existente de finanțare și susținere a antreprenorilor în contextul implementării DCFTA, relatează NOI.md.

Antreprenorii vor fi informați despre regimuri și măsuri comerciale curente, infrastructura calității, inclusiv aspecte practice aferente standardelor sanitare și fitosanitare, standardelor sanitar-veterinare etc.

Chestiunile incluse în programul seminarului vor fi reflectate de către experți cu renume în domeniu, alături de reprezentanți ai Ministerului Economiei al Republicii Moldova, care vor răspunde și la întrebări din partea antreprenorilor privind derularea afacerii în contextul implementării DCFTA.

De menționat că planul de implementare DCFTA include o serie de prevederi privind reformarea comerțului și politicilor comerciale ale Republicii Moldova, ce vor viza modernizarea economică a țării.

Manifestarea se va desfășura în cadrul programului „UK-MD: Asistență pentru reforme”. Seminarele se vor desfășura în mai multe regiuni ale țării cu scopul de a-i informa pe antreprenori despre beneficiile, provocările şi impactul pe care îl are DCFTA asupra activităţii acestora.

Anterior, o cercetare calitativă privind necesitățile mediului de afaceri din țară privind DCFTA a demonstrat că circa 67 la sută dintre respondenți cunosc foarte puțin sau nu cunosc nimic despre DCFTA. Seminare similare vor avea loc și la Ceadîr-Lunga, Ungheni și Chișinău.

Programul de asistență în domeniul reformelor este realizat de Marea Britanie și Republica Moldova din octombrie 2015, cu suportul financiar al Guvernului Marii Britanii şi oferă RM asistență tehnică în vederea sporirii rezistenței la șocurile interne și externe, susţinerii creşterii economice și stabilității.

Coordonatorii programului sînt companiile „PricewaterhouseCoopers” din Marea Britanie și Moldova, precum și Centrul Analitic „Expert-Grup”, în strînsa colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав