X 
Cutremure stiri: 507

Galbur și Karasin au discutat agenda relațiilor moldo-ruse

29 mar. 2016,, 15:45   Politică
2933 3
Галбур и Карасин обсудили повестку молдо-российских отношений
Foto: gov.md

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat, viceministrul de externe al Federaţiei Ruse Grigori Karasin.


Părțile au efectuat un schimb consistent de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, o atenţie aparte fiind atribuită chestiunilor legate de promovarea dialogului politic, depăşirii dificultăţilor existente în dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, consolidarea legăturilor cultural-umanitare şi altele, informează NOI.md.

Interlocutorii au pledat pentru intensificarea dialogului politic bilateral, invocînd în acest sens relansarea consultărilor interministeriale la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe, vizita la Moscova a ministrului de externe moldovean care urmează să se desfăşoare la începutul săptămînii viitoare, precum şi alte vizite de nivel înalt planificate pentru viitorul apropiat. Ei s-au pronunţat în favoarea continuării dialogului la nivel de copreşedinţi ai Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică şi pentru întărirea cooperării în domeniul cultural-umanitar.

Cei doi oficiali au salutat eforturile întreprinse pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile a problemei transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав