Cutremure stiri: 507

Moldova va lupta cu corupția în comun cu Letonia

30 mar. 2016,, 18:35   Societate
2579 6
Молдова будет бороться с коррупцией вместе с Латвией
Foto: letonia.mfa.md

Guvernul a aprobat proiectul acordului de cooperare dintre Centrul Național Anticorupție (CNA) și Biroul pentru prevenirea și combaterea corupției din Letonia.


Acordul prevede consolidarea eforturilor autorităților moldovenești și letone în combaterea corupției. Vicedirectorul CNA, Vadim Cojocaru, a menționat, în cadrul ședinței Guvernului din 30 martie, că ratificarea acestui document se încadrează în concepția Acordului de asociere Moldova – UE. Proiectul acordului a fost transmis spre examinare în Parlament, informează NOI.md.

Acordul moldo-leton prevede efectuarea schimburilor de baze normativ-juridice, conlucrare la nivel consultativ și tehnic. Conform documentului, după 30 de zile de la ratificarea acestuia părțile se obligă să facă primele schimburi de informații specifice, pentru a se familiariza cu mecanismele de combatere a corupției.

Acordul este încheiat pe un termen nelimitat. Acesta poate fi reziliat la inițiativa unei părți prin înștiințare în scris, transmisă prin canale diplomatice.

Acordul a fost încheiat în cadrul înțelegerilor dintre Moldova și Letonia, la care s-a ajuns în Varșovia (Polonia) în decembrie 2015 și care au fost întocmite sub formă de memorandum de cooperare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав