X 
Cutremure stiri: 507

Cavcaliuc va ocupa prin cumul funcții în poliție și CUC

30 mar. 2016,, 18:57   Societate
4845 4
Кавкалюк совместит должности в полиции и в комиссии по урегулированию конфликта на Днестре
Foto: deschide.md

După numirea noului șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), fostul șef interimar al acestei structuri Gheorghe Cavcaliuc va deveni membru al Comisiei Unificate de Control (CUC).


Concomitent, Cavcaliuc va rămîne în structurile poliției și va ocupa funcția de șef adjunhct al IGP. Decizia respectivă a fost luată în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, informează NOI.md.

Dispoziția cu privire la numirea lui Cavcaliuc în Comisia Unificată de Control a fost semnată de vicepremierul, șeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Balan. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, calitatea de membru al CUC nu va afecta activitatea lui Cavcaliuc în cadrul structurilor poliției.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției.

Anterior ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc nu poate conduce IGP din cauza că nu a atins vîrsta respectivă. Conform legii, la conducerea poliției naționale pot pretinde persoane cu vîrsta mai mare de 35 de ani, în timp ce Cavcaliuc are doar 33 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав