Cutremure stiri: 507

Calmîc: Prioritatea Guvernului este semnarea acordului cu FMI

31 mar. 2016,, 16:00   Economie
2065 0
Калмык: Приоритет правительства - подписание соглашения с МВФ
Foto: sputnik.md

Una dintre prioritățile Guvernului este semnarea acordului cu FMI și deblocarea finanțării din partea partenerilor de dezvoltare.


Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în timpul unei conferințe organizate în cadrul Senatului Franței, informează NOI.md. Oficialul a menționat importanța deblocării finanțării din partea partenerilor de dezvoltare pentru implementarea reformelor și continuarea reformelor structurale și de simplificare a procedurilor de afaceri, precum și a programelor de suport a mediului de afaceri.

Potrivit Ministerului Economiei, Octavian Calmîc a menționat că dintre toate provocările, cea mai dificilă rămîne în sectorul financiar-bancar. Însă după realizarea tuturor precondițiilor FMI prezentate la finele anului 2015 în acest domeniu – lichidarea celor trei bănci, diagnosticarea celorlalte și creșterea tarifelor la utilități, precum și alegerea noii conduceri la BNM, urmează aplicarea unor acțiuni de consolidare a independenței și capacității BNM de a interveni pe piața bancară, chiar dacă o bună parte dintre acțiuni la nivel legislativ au fost deja realizate.

Referindu-se la actuala situație social-politică și economică din Republica Moldova, viceprim-ministrul a afirmat că după alegerea Guvernului s-a reușit, într-o mare măsură, stabilizarea situației politice, a fost oprită descreșterea economică și, cel mai important, autoritățile au reluat procesul de implementare a Acordului de asociere și a Acordului de liber schimb cu UE, precum și procesul de reforme și restabilirea dialogului cu partenerii de dezvoltare și organismele financiare internaționale. Astfel, doar în două luni ale anului curent, s-a reușit recuperarea a peste 60% din restantele anilor 2014-2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав