Cutremure stiri: 503

Timofti a susținut vinul scandalos

31 mar. 2016,, 17:48   Politică
6772 17
Тимофти поддержал скандальное вино
Foto: presedinte.md

Nicolae Timofti i-a trimis omologului său român o sticlă de vin moldovenesc, care s-a pomenit în centrul unui scandal.


Președintele țării, Nicolae Timofti, a declarat astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, că este necesar de susținut producătorii de vin la nivel de stat, informează NOI.md cu referire la serviciul de presă al șefului statului.

Timofti i-a transmis omologului său român, Klaus Iohannis, o sticlă de vin din colecția vinăriei Purcari „Maluri de Prut”. Șeful statului a menționat că industria vinicolă contribuie la dezvoltarea economiei moldovenești și necesită susținere la cel mai înalt nivel, pentru diversificarea piețelor de desfacere.

Amintim că scandalul în jurul seriei limitate de vin „Maluri de Prut” s-a iscat după ce producătorii au fost acuzați de susținerea marșului unioniștilor de pe 27 martie din centrul Chișinăului. Comentînd opiniile critice ale utilizatorilor rețelelor de socializare, consilierul ministrului Sănătății, Dragoș Galbur, a declarat că „vinul Purcari nu este pentru un oarecare Ivan”.

Galbur a comnetat emoțional posibilitatea boicotării acestui vin de către consumatori. „Și ce dacă? Statistic vorbind, Purcari va pierde maximum 50 de potențiali cumpărători, în schimb va cîștiga mii, zeci de mii”, s-a arătat convins Galbur, stîrnind valuri de critică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав