X 
Cutremure stiri: 503

Deputații PLDM și PSRM despre politica bugetar-fiscală: „Cetățeanul simplu va plăti pentru tot”

1 apr. 2016,, 16:15   Economie
3645 3

Deputații PLDM și PSRM despre politica bugetar-fiscală: „Cetățeanul simplu va plăti pentru tot”
Foto: provincial.md

Deputații PLDM și cei ai PSRM au criticat aspru politica bugetar-fiscală pentru anul 2016, menționînd că guvernarea încearcă să acopere găurile din buget cu orice preț.


În opinia lor, în urma adoptării acestui document, povara fiscală asupra cetățenilor doar va crește, iar problemele economice stringente vor rămîne nesoluționate.

„Întrebarea este: va fi sau nu respectată Legea cu privire la finanțele publice locale ori vom atesta situația cînd statul cu o mînă dă, iar cu alta ia? Apropo de cedarea veniturilor – este un bluf. Povara fiscală asupra cetățenilor crește substanțial. Acumularea veniturilor cu orice preț devine un scop în sine al guvernării. Suplimentar se impozitează totul: și casa, și mașina, și terenurile. Ce a mai rămas fără atenția fiscului?

Toate acestea cînd economia națională este la pămînt, șomajul este în creștere. Cetățeanul simplu plătește pentru tot – iată soluția guvernării pentru ieșirea din criză. Unde sînt reformele propuse? Unde sînt măsurile anticriză?”, s-a întrebat deputatul PLDM Grigore Cobzac.


Și deputații socialiști s-au pronunțat împotriva adoptării politicii fiscale propuse de Ministerul Economiei. Potrivit lui Vladimir Golovatiuc, propunerile Guvernului nu reflectă realitățile economice din țara noastră.

„Acțiunile guvernării se rezumă la celebra frază – «După mine, potopul». Guvernul propune o politică fiscală care vine în contradicție cu necesitățile mediului de afaceri. Politica fiscală trebuie să fie pragmatică, îndreptată spre stimularea dezvoltării economice, susținerea sectorului de afaceri. Ceea ce propune Guvernul nu va contribui la o dezvoltare durabilă”, a explicat Golovatiuc.

Precizăm că, astăzi, în Parlament a fost dezbătută mai bine de patru ore Politica bugetar-fiscală pentru anul curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав